Wit­lof­scho­tel met gor­gon­zo­la

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Schil de aardappelen. Maak de witlof schoon, verwijder de harde kern en halveer in de lengte. Kook de Witlof 4 min. en laat in een vergiet uitlekken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Wikkel de kipfilet om de witlof en leg in de ovenschaal.
  2. Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gorgonzola in stukjes en roer door de saus. Schenk de saus over de witlof. Leg de schotel in het midden van de oven en laat in 15 min. goudbruin bakken. Serveer met de gekookte aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 50-51

Witlofschotel met gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof­scho­tel met gor­gon­zo­la

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 kg aardappel
  • 800 g witlof

Schil de aardappelen. Maak de witlof schoon, verwijder de harde kern en halveer in de lengte. Kook de Witlof 4 min. en laat in een vergiet uitlekken.

3
3
  • 200 g gebraden kipfilet

Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Wikkel de kipfilet om de witlof en leg in de ovenschaal.

4
4
  • 1 zakje besciamella
  • 500 ml melk
  • 150 g gorgonzola

Bereid de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gorgonzola in stukjes en roer door de saus.

5
5

Schenk de saus over de witlof. Leg de schotel in het midden van de oven en laat in 15 min. goudbruin bakken. Serveer met de gekookte aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.