Kalfs­oes­ter met cham­pig­non­saus

Het voordeel van kalfsoester: het is zulk mager vlees dat je het maar even kort hoeft te bakken.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het voordeel van kalfsoester: het is zulk mager vlees dat je het maar even kort hoeft te bakken. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. Verhit in een braadpan 1 el boter. Bak de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 2 el boter in een steelpan. Bak de champignons ca. 2 min. Voeg de saus bij de champignons en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ca. 5 min. beetgaar.
  3. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kalfsoesters met peper en bak in ca. 4 min. rosé. Breng de aardappelen en broccoli op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de kalfsoesters met zout en serveer met saus, aardappelen en broccoli.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 50-51

Kalfsoester met champignonsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kalfs­oes­ter met cham­pig­non­saus

1
1
  • 175 g grotchampignons
  • 600 g broccoli
  • 3 el boter
  • 700 g aardappelschijfjes

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. Verhit in een braadpan de boter. Bak de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el boter
  • 290 g champignonsaus

Verhit de boter in een steelpan. Bak de champignons ca. 2 min. Voeg de saus bij de champignons en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ca. 5 min. beetgaar.

3
3
  • 3 el boter

Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kalfsoesters met peper en bak in ca. 4 min. rosé. Breng de aardappelen en broccoli op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 kalfsoesters

Bestrooi de kalfsoesters met zout en serveer met saus, aardappelen en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.