Pit­tig ge­gra­ti­neer­de oes­ters

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 6

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oesters openen met oestermes (uit kit) volgens gebruiksaanwijzing. Korst van brood snijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood verkruimelen. Brood mengen met sambal, gember, santen en boter. Helft van limoen uit kit uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). 1/2 eetlepel limoensap door broodmengsel scheppen. Broodmengsel op rauwe oesters scheppen. Oesters onder grill in ca. 5 minuten goudbruin gratineren. Direct serveren.

Tip:

De oesters zijn ook heel geschikt als hapje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.