Cô­te de boeuf

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 125 ºC. Dep het vlees droog met keukenpapier. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Doe in de vijzel. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en doe in de vijzel erbij. Voeg het zout en de peperkorrels toe. Wrijf fijn. Roer de olie erdoor. Bestrijk het vlees met het mengsel en laat de smaken buiten de koelkast 1 uur intrekken.
  2. Verhit een koekenpan en bak het vlees in 5-6 min. rondom bruin. Leg in de ovenschaal en bak het vlees in de oven in ca. 45 min. medium. Neem uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Verhit de boter in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak het lof in 25 min. gaar met de deksel op de pan. Keer regelmatig en zet het vuur eventueel lager als het lof te donker wordt.
  4. Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Serveer de saus en het witlof erbij.

bereidingstip:

Houd je van rood vlees, bak dan ca. 40 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 50 min. in de oven staan.

combinatietip:

Lekker met geroosterde aardappelen (recept elders op ah.nl/allerhande).

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Côte de boeuf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cô­te de boeuf

1
1

Verwarm de oven voor op 125 ºC.

2
2
  • 1 côte de boeuf
  • 2 takjes rozemarijn

Dep het vlees droog met keukenpapier. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Doe in de vijzel.

3
3
  • 1 citroen
  • 2 tl grof zeezout
  • 10 zwarte-peperkorrels

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en doe in de vijzel erbij. Voeg het zout en de peperkorrels toe. Wrijf fijn.

4
4
  • 3 el olijfolie

Roer de olie erdoor. Bestrijk het vlees met het mengsel en laat de smaken buiten de koelkast 1 uur intrekken.

5
5

Verhit een koekenpan en bak het vlees in 5-6 min. rondom bruin. Leg in de ovenschaal en bak het vlees in de oven in ca. 45 min. medium.

6
6

Neem uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

7
7
  • 8 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof.

8
8
  • 50 g boter

Verhit de boter in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak het lof in 25 min. gaar met de deksel op de pan.

9
9

Keer regelmatig en zet het vuur eventueel lager als het lof te donker wordt.

10
10
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 tl mierikswortel
  • 2 tl dijonmosterd

Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

11
11

Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Serveer de saus en het witlof erbij.

bereidingstip:

Houd je van rood vlees, bak dan ca. 40 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 50 min. in de oven staan.

combinatietip:

Lekker met geroosterde aardappelen (recept elders op ah.nl/allerhande).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.