Ka­bel­jauw met pan­cet­ta en kaas

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(217)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 217

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 oven­schaaltjes (Ø 9 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keuken­papier. Smelt de boter in het achtergebleven bakvet, voeg de knoflook en sjalot toe en bak 5 min. op laag vuur.
  2. Verkruimel ondertussen het brood, voeg toe en bak 2 min. mee. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp toe aan het kruim en bak het geheel in 5 min. goudbruin en krokant. Verkruimel de pancetta en schep samen met de kaas door het broodmengsel.
  3. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de ovenschaaltjes. Verdeel het pancettabroodmengsel over de vis en bak in ca. 15 min. gaar in de oven.
  4. Doe ondertussen de veldsla in een kom. Meng de sla met 2 el citroensap, de olie en peper en zout. Verdeel over 4 bordjes. Zet op elk bord een schaaltje vis. Lekker met focaccia met rozemarijn en knoflook.

Tip:

Wilt u de vis als hoofdgerecht serveren? Verdubbel dan de hoeveelheden. Laat de vis heel, leg in een ovenschaal (20 x 30 cm) en bak ca. 20 min. op 180 ºC.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.