Oma's bit­ter­koek­jes­pud­ding

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 14 uur wachten
(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 10 personen
3 90

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 10 glaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de abrikozen in een kom, schenk de sinaasappellikeur erover, dek af en laat 12 uur buiten de koelkast wellen. Doe de bitterkoekjes in een kom, schenk de amandellikeur erover, dek af en laat 12 uur buiten de koelkast intrekken.
  2. Giet beide af en vang het vocht op voor later. Rasp de gele schil van de citroen. Breng in een steelpan de melk aan de kook, voeg de pudding toe en laat 4 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Voeg de rasp en boter toe. Laat de boter smelten, roer door en neem van het vuur.
  3. Doe de dessertsaus in een steelpan en voeg het overgebleven vocht van de abrikozen en bitterkoekjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Verdeel eerst de abrikozen en dan wat pudding over de glaasjes. Bedek met bitterkoekjes en schep daar weer wat pudding op. Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Verdeel de saus erover en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oma's bitterkoekjespudding

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oma's bit­ter­koek­jes­pud­ding

1
1
  • 100 ml sinaasappellikeur
  • 200 g abrikozen

Doe de abrikozen in een kom, schenk de sinaasappellikeur erover, dek af en laat 12 uur buiten de koelkast wellen.

2
2
  • 100 ml amandellikeur
  • 300 g bitterkoekjes

Doe de bitterkoekjes in een kom, schenk de amandellikeur erover, dek af en laat 12 uur buiten de koelkast intrekken.

3
3
  • 1 citroen

Giet beide af en vang het vocht op voor later. Rasp de gele schil van de citroen.

4
4
  • 90 g griesmeelpudding amandel
  • 500 ml halfvolle melk

Breng in een steelpan de melk aan de kook, voeg de pudding toe en laat 4 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.

5
5
  • 25 g boter

Voeg de rasp en boter toe. Laat de boter smelten, roer door en neem van het vuur.

6
6
  • 230 g dessertsaus aardbeien

Doe de dessertsaus in een steelpan en voeg het overgebleven vocht van de abrikozen en bitterkoekjes toe.

7
7

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

8
8

Verdeel eerst de abrikozen en dan wat pudding over de glaasjes.

9
9

Bedek met bitterkoekjes en schep daar weer wat pudding op.

10
10

Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Verdeel de saus erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.