Kreeft met bo­ter­saus

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 10 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een grote pan water met flink wat zout aan de kook en kook de kreeften 4 min. Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel met de appelboor en snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de plakjes in dunne reepjes en de reepjes in kleine blokjes. Besprenkel met 1 el citroensap.
  2. Schep de kreeften uit de pan en laat afkoelen. Snijd ondertussen de bleekselderij in kleine blokjes. Meng met de appel en breng op smaak met peper en zout. Verhit 10 g boter in een koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur 3 min. Verwijder ondertussen het pantser van de kreeften en snijd de staarten in blokjes van 1 cm. Meng met het vlees uit de scharen en poten.
  3. Voeg 2 el citroensap toe aan de sjalot en warm even door. Doe de crème fraîche erbij en klop van het vuur af blokje voor blokje de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout en eventueel meer citroensap. Verdeel de kreeft over 10 kleine kommetjes. Strooi de appel en bleek­selderij erover en serveer met de botersaus.

Tip:

*Tijdelijk in het assortiment in december

video

Kreeft klaar­ma­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.