Har­ti­ge olie­bol­len

  • borrelhapje
  • 10 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 10 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem met de gist. Voeg de melk, het bier en ei toe en meng met een spatel of mixer met deeghaken tot een glad beslag. Meng er 80 g kaas en een mespunt zout door. Laat afgedekt met een schone, warme en vochtige theedoek over de kom 1 uur rijzen.
  2. Verhit de olie in een pan tot 180 ºC. De pan mag tot maximaal de helft met olie zijn gevuld, anders kan hij overstromen. Schep met 2 ingevette lepels hoopjes beslag uit de kom, laat deze voorzichtig in de olie zakken. Bak in 2 porties 10 bollen 4 min. of tot ze mooi goudbruin zijn. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.

Tip:

Mini-oliebollen? Gebruik een theelepel en bak ze 2 a 3 minuten. Keer halverwege.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.