Rap­pe cae­sar sa­lad met to­nijn-may­o­saus

Origineel borrelhapje dat er ook nog eens heel leuk uitziet.

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Origineel borrelhapje dat er ook nog eens heel leuk uitziet. 20 personen
3 122

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haal 20 blaadjes los van de sla en leg ze als schaaltjes op een grote schaal. Doe de tonijn met de olie in een grote kom. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de kipfilet in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Meng met de mayonaise, peper en zout door de tonijn. Schep op elk slablaadje 2 el tonijn-mayosaus en garneer met wat partjes tomaat.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Rappe caesar salad met tonijn-mayosaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rap­pe cae­sar sa­lad met to­nijn-may­o­saus

1
1
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 160 g tonijn in olie

Haal 20 blaadjes los van de sla en leg ze als schaaltjes op een grote schaal. Doe de tonijn met de olie in een grote kom.

2
2
  • 125 g cherrytomaten
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 4 el mayonaise

Snijd de tomaten in partjes. Snijd de kipfilet in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Meng met de mayonaise, peper en zout door de tonijn.

3
3

Schep op elk slablaadje 2 el tonijn-mayosaus en garneer met wat partjes tomaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.