Ge­meng­de ge­roos­ter­de groen­ten

Bieten, bospeen, pastinaak, meiknol en venkelknol... Geweldige combinatie!

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Bieten, bospeen, pastinaak, meiknol en venkelknol... Geweldige combinatie! 4 personen
3 104

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de bospeen en de pastinaak. Snijd grote wortels, pastinaken of meiknollen doormidden.
  2. Kook de bieten 20-25 min. voor. Snijd de venkelknol in kwarten. Kook de rest van de groenten tegelijk even voor (10 min.) in een pan met water en wat zout. Giet ze af en laat ze droogstomen. Leg ze soort bij soort bij elkaar, zodat je de verschillende smaken toe kunt voegen.
  3. Pers de mandarijn. Risp de blaadjes van de rozemarijn. Meng de bospeen met het sap en de rozemarijnblaadjes. Risp de blaadjes van het tijm. Meng de venkelknollen met de tijmblaadjes en de citroen. Scheur de blaadjes van de salie grof. Meng de pastinaak met de wittewijnazijn en de salieblaadjes. Meng de verse biet met de balsamicoazijn en de oregano. Meng de baby meiknolletjes met de rodewijnazijn en de laurierblaadjes.
  4. Leg alle groenten apart van elkaar op een ruime bakplaat. Rooster de groenten ca. 55 min., of tot ze goudbruin, knapperig en prachtig zijn.
  5. Besprenkel 5 min. voor de groenten klaar zijn de pastinaak met de honing. Neem alles uit de oven, meng het wat door elkaar en stapel het op een schaal om te serveren.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gemengde geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­meng­de ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2
2
  • 500 g bospeen
  • 400 g pastinaak
  • 350 g baby meiknolletjes (meiraap)

Schil de bospeen en de pastinaak. Snijd grote wortels, pastinaken of meiknollen doormidden.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 350 g verse biet

Kook de bieten 20-25 min. voor.

Tip: Kook de bieten apart van de rest van de groente omdat deze meer tijd nodig hebben en ze de rest van de groente rood zouden kleuren.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd de venkelknol in kwarten.

5
5

Kook de rest van de groenten tegelijk even voor (10 min.) in een pan met water en wat zout. Giet ze af en laat ze droogstomen.

6
6

Leg ze soort bij soort bij elkaar, zodat je de verschillende smaken toe kunt voegen.

7
7
  • 1 mandarijn
  • 3 takjes rozemarijn

Pers de mandarijn. Risp de blaadjes van de rozemarijn. Meng de bospeen met het sap en de rozemarijnblaadjes.

8
8
  • 3 takjes tijm
  • ½ citroen

Risp de blaadjes van het tijm. Meng de venkelknollen met de tijmblaadjes en de citroen.

9
9
  • 2½ takje salie
  • 20 ml wittewijnazijn

Scheur de blaadjes van de salie grof. Meng de pastinaak met de wittewijnazijn en de salieblaadjes.

10
10
  • 40 ml balsamicoazijn
  • 3 takjes oregano

Meng de verse biet met de balsamicoazijn en de oregano.

11
11
  • 40 ml rodewijnazijn
  • 5 laurierblaadjes

Meng de baby meiknolletjes met de rodewijnazijn en de laurierblaadjes.

12
12

Leg alle groente apart van elkaar op een ruime bakplaat.

Tip: Je kunt dit een dag eerder doen, bedek dan met vershoudfolie om te groente te bewaren. Haal het folie eraf wanneer je het in de oven schuift.

13
13

Rooster de groenten ca. 55 min., of tot ze goudbruin, knapperig en prachtig zijn.

14
14
  • 1 el honing

Besprenkel 5 min. voor de groenten klaar zijn de pastinaak met de honing.

15
15

Neem alles uit de oven, meng het wat door elkaar en stapel het op een schaal om te serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.