Spi­na­zie­pu­ree

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 6 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen.
  2. Doe ondertussen de spinazie en boter in de lege, warme pan (van het vuur af). Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe de aardappelen erbij en stamp met een pureestamper tot een puree. Door de warmte van de aardappelen zal de spinazie slinken. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree en serveer.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.