Stamp­pot van aard­ap­pel en kool­raap

Zachte en sterke smaken gaan heel goed samen in deze stamppot.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Zachte en sterke smaken gaan heel goed samen in deze stamppot. 6 personen
2 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen en koolraap in water met zout in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.
  2. Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en de kruidnagels erin. Plet de knoflookteen met de zijkant van een mes en voeg toe aan de melk en kruidnagels. Breng zachtjes aan de kook en neem vervolgens van het vuur.
  3. Verwijder de kruidnagels en knoflook uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en stamp met een pureestamper tot een puree. Roer de bieslook door de puree. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree en serveer.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot van aardappel en koolraap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot van aard­ap­pel en kool­raap

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 250 g koolrapen
  • 12½ g bieslook

Schil de aardappelen en de koolraap. Halveer de grote aardappelen en snijd de koolraap grof. Snijd de bieslook fijn.

2
2

Kook de aardappelen en koolraap in water met zout in 15-20 min. gaar. Giet af en laat daarna een paar minuten droogstomen.

3
3
  • 100 ml halfvolle melk
  • 3 kruidnagels

Doe de aardappelen terug in de pan. Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en de kruidnagels erin.

4
4
  • 1 teen knoflook

Plet de knoflookteen met de zijkant van een mes en voeg toe aan de melk en kruidnagels. Breng zachtjes aan de kook en neem vervolgens van het vuur.

5
5

Verwijder de kruidnagels en knoflook uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en stamp met een pureestamper tot een puree.

6
6
  • 1 el boter

Roer de bieslook door de puree. Proef en breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Roer de boter door de puree en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.