Lo­af van no­ten en zuid­vruch­ten

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 130

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, cakevorm inhoud 1 liter, keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de vorm met het bakpapier. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in de oven.
  2. Verhit ondertussen de olie en bak de champignons 5 min. Voeg de tijm, knoflook en peper en zout toe en bak nog 2 min. Laat iets afkoelen. Pureer het mengsel met de helft van de noten in de keukenmachine. Doe in een kom en voeg de rest van de noten, courgette, couscous, eieren en pruimen toe. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep om, doe in de vorm en bak ca. 50 min. in de oven.
  3. Laat de loaf in de vorm 10 min. afkoelen en stort op een schaal. Bestrooi met de cranberry’s. Lekker met geroerbakte spinazie en wilde en witte rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.