Groen­te­stoof met pa­rel­cous­cous

Uit de Marokkaanse keuken. Rijkgevuld met aubergine, courgette, tomaten, dadels en kikkererwten. Lichtzoet van smaak.

(410)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Uit de Marokkaanse keuken. Rijkgevuld met aubergine, courgette, tomaten, dadels en kikkererwten. Lichtzoet van smaak. 4 personen
3 410

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd plakken van 2 cm dik. Snijd de sjalotten in kwarten. Snijd de courgette in halve plakken.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine 4 min. op hoog vuur. Bak de sjalotten 2 min. mee. Voeg de courgette, het kaneelstokje, de komijn, tomatensaus en het water toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. stoven. Halveer de dadels en voeg deze toe. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze samen met de cherrytomaten toe en stoof nog 10 min.
  3. Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef de stoof en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  4. Schep in een mooie schaal. Hak de amandelen en strooi deze erover. Serveer de couscous er apart bij.

variatietip:

Lekker met gesneden muntblaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 106 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Groentestoof met parelcouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­stoof met pa­rel­cous­cous

1
1
  • 1 aubergine
  • 4 sjalotten

Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukken van 2 cm. Snijd de sjalotten in kwarten.

2
2
  • 1 courgette

Snijd de courgette in halve plakken.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine 4 min. op hoog vuur. Bak de sjalotten 2 min. mee.

4
4
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 350 g tomatensaus
  • 150 ml kraanwater

Voeg de courgette, het kaneelstokje, de komijn, tomatensaus en het water toe.

5
5

Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. stoven.

6
6
  • 200 g dadels
  • 250 g cherrytomaten
  • 400 kikkererwten

Halveer de dadels en voeg deze toe. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze samen met de cherrytomaten toe en stoof nog 10 min.

7
7
  • 200 g parel couscous

Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef de stoof en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

8
8
  • 50 g amandelen

Schep in een mooie schaal. Hak de amandelen en strooi deze erover. Serveer de couscous er apart bij.

variatietip:

Lekker met gesneden muntblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.