Haas­me­dail­lons met ham en wijn­jus

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de haasmedaillons op kamertemperatuur komen. Vouw de plakjes rauwe ham in de lengte dubbel en wikkel om de medaillons. Verhit de olijfolie en leg het vlees en de rozemarijn in de pan. Bak op middelhoog vuur in 12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de pan en laat op een warm bord afgedekt 5 min. rusten. Haal ondertussen de rozemarijn uit de pan en voeg de voorzichtig wijn toe. Kook ongeveer 3 min. in of tot er 1 el over is. Smelt er van het vuur af, al roerend de boter door. Serveer bij het vlees. Lekker met broccoli en aardappelpartjes met rozemarijn en knoflook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.