Ge­bak­ken gar­na­len met li­moendres­sing

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel de garnalen maar laat het staartje zitten. Leg ze in een bakje en voeg 2 el olijfolie en de knoflook toe. Laat minimaal 1 uur marineren. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de rasp en het sap in een kommetje en klop met de honing, rest van de olijfolie en peper en zout tot een dressing. Rijg elke garnaal in de lengte aan 1 satéprikker. Verhit een grillpan en gril de garnalen in 2-3 min. gaar. Keer halverwege. Leg de garnalen op een platte schaal en schenk de dressing erover. Garneer met de koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.