Ge­vul­de olie­bol­len

Geen oud & nieuw zonder oliebollen. Met deze goedgevulde exemplaren (met fruit!) wordt het een knalfeest!

  • gebak
  • 25 personen
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Geen oud & nieuw zonder oliebollen. Met deze goedgevulde exemplaren (met fruit!) wordt het een knalfeest! 25 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop het ei los. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng 100 ml warme melk, de gist en suiker in een kom. Laat 5 min. staan tot het gaat schuimen.
  2. Zeef ondertussen de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de rest van de melk, het gistmengsel, het ei en het zout toe. Roer glad met een garde. Doe de appel, rozijnen, krenten, sukade en het sinaasappelrasp in een kom. Voeg de extra bloem toe. Schep de vulling door het beslag. Dek af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
  3. Verhit de olie in de pan tot 180 ºC. Doop steeds 2 lepels in de olie. Neem een schep beslag en laat in de olie zakken. Bak max. 4 oliebollen tegelijk.Keer ze met een schuimspaan zodra 1 zijde goudbruin is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde oliebollen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de olie­bol­len

1
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel

Klop het ei los. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel.

2
  • 250 ml halfvolle melk
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 el suiker

Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng 100 ml warme melk, de gist en suiker in een kom. Laat 5 min. staan tot het gaat schuimen.

3
  • 1 mespunt zout
  • 300 g bloem

Zeef ondertussen de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de rest van de melk, het gistmengsel, het ei en het zout toe. Roer glad met een garde.

4
  • 1 el bloem
  • 2 el sukade
  • 100 g krenten
  • 100 g rozijnen

Doe de appel, rozijnen, krenten, sukade en het sinaasappelrasp in een kom. Voeg de extra bloem toe. Schep de vulling door het beslag.

5

Dek af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.

6
  • 2 liter zonnebloemolie

Verhit de olie in de pan tot 180 ºC. Doop steeds 2 lepels in de olie. Neem een schep beslag en laat in de olie zakken. Bak max. 4 oliebollen tegelijk.

7

Keer ze met een schuimspaan zodra 1 zijde goudbruin is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

8
  • 2 el poedersuiker om te bestuiven

Bestrooi de oliebollen met poedersuiker. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.