Var­kens­haas-ap­pel­spies­jes

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, satéprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de olie in een kom en rasp de helft van de gele schil van de citroen erboven. Voeg de kaneel en kardemom toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd beide varkenshaasjes in 8 plakken en halveer die.
  2. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Halveer elk kwart. Rijg aan 16 prikkers elk om en om 2 stukken vlees en 2 stukken appel.
  3. Snijd de peertjes in plakjes en doe in een kom. Rasp de rest van de gele schil van de citroen erboven. Halveer de citroen en knijp wat citroensap bij de peertjes.
  4. Verhit de grillpan en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Leg op een schaal en serveer de peertjes er apart bij.

Tip:

U kunt de spiesjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor serveren.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.