Var­kens­haas en croû­te

Varkenshaas in een knapperige bladerdeegkorst. Mooi genoeg voor een etentje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 1.215 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Varkenshaas in een knapperige bladerdeegkorst. Mooi genoeg voor een etentje. 4 personen
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons, tijm, peper en zout 5 min. Laat iets afkoelen. Pureer in de keukenmachine.
  2. Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in 2 min. bruin. Verdeel het spek over 2 vellen vershoudfolie, laat de plakjes iets overlappen. Schep de champignonpuree erop. Leg de varkenshaasjes erop en wikkel ze met de folie in het spek. Leg elk varkenshaasje zonder folie op 1 plakje bladerdeeg. Dek af met een 2e plakje. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de pommes duchesse ernaast. Bak ca. 30 min. in de oven.
  3. Breng een pan water aan de kook. Kook de wortelen 3 min. Voeg de erwten toe. Kook nog 2 min. Verdeel over 4 borden en besprenkel met de rest van de olie. Halveer de pakketjes en leg op elk bord 1 helft. Serveer met de pommes duchesse.

Tip:

Ontdooi 2 extra plakjes bladerdeeg en steek er met een steekvorm sterren uit. Bestrijk de sterren met water en plak ze voor het bakken op het bladerdeeg.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.215 kcal
  • eiwit 68 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 67 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.