Cran­ber­ry­saus

Kaneel, kruidnagels en port… dat moet wel een heerlijke saus worden.

(117)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Kaneel, kruidnagels en port… dat moet wel een heerlijke saus worden. 4 personen
3 117

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel schoon. Snijd met een dunschiller repen oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken of tot de saus is ingedikt.
  2. Proef de saus. Is de saus zuur, voeg dan wat meer suiker toe. Laat iets afkoelen en verwijder vervolgens de repen sinaasappelschil en het kaneelstokje. Probeer ook alle kruidnagels eruit te halen. Serveer de saus op kamertemperatuur.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cran­ber­ry­saus

1
1
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon. Snijd met een dunschiller repen oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

2
2
  • 500 g cranberry's
  • 200 g donkerbruine basterdsuiker
  • 180 ml port
  • 5 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken of tot de saus is ingedikt.

3
3

Proef de saus. Is de saus zuur, voeg dan wat meer suiker toe.

4
4

Laat iets afkoelen en verwijder vervolgens de repen sinaasappelschil en het kaneelstokje. Probeer ook alle kruidnagels eruit te halen.

5
5

Serveer de saus op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.