Een­vou­di­ge ro­de­kool

Hollandse klassieker met een twist: mét ui, kruiden en azijn.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Hollandse klassieker met een twist: mét ui, kruiden en azijn. 12 personen
3 61

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Risp de tijmblaadjes van de takjes. Verwarm een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe de olijfolie, boter, venkelzaadjes en de uienringen erin. Voeg de tijmblaadjes toe en bak het geheel onder af en toe roeren ca. 15 min. of tot de ui zacht is en begint te karamelliseren.
  2. Snijd ondertussen de rodekool in parten. Voeg de rodekool en de bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag tot medium-laag, doe de deksel op de pan en bak het geheel 30 min. tot de kool bijna helemaal zacht is geworden.
  3. Draai het vuur omhoog tot medium-hoog en voeg de balsamicoazijn toe. Laat de vloeistof in ca. 10 min. onder af en toe roeren inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is en de kool zacht en heerlijk zoet is geworden. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep de rodekool in een mooie serveerschaal.
video

Ro­de­kool

Onze leverancier - 03:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Eenvoudige rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­vou­di­ge ro­de­kool

1
1
  • 2 rode uien
  • 3 takjes tijm

Snijd de ui in ringen. Risp de tijmblaadjes van de takjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 15 g boter
  • 2 tl venkelzaad

Verwarm een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe de olijfolie, boter, venkelzaadjes en de uienringen erin.

3
3

Voeg de tijmblaadjes toe en bak het geheel onder af en toe roeren ca. 15 min. of tot de ui zacht is en begint te karamelliseren.

4
4
  • 1 rodekool
  • 300 ml groentebouillon

Snijd ondertussen de rodekool in parten. Voeg de rodekool en de bouillon toe.

5
5

Breng aan de kook, draai het vuur omlaag tot medium-laag, doe de deksel op de pan en bak het 30 min. tot de kool bijna helemaal zacht is geworden.

6
6
  • 60 ml balsamicoazijn

Draai het vuur omhoog tot medium-hoog en voeg de balsamicoazijn toe.

7
7

Laat de vloeistof in ca. 10 min. onder af en toe roeren inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is en de kool zacht en heerlijk zoet is geworden.

8
8

Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep de rodekool in een mooie serveerschaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.