Ri­vier­kreef­tjes­cock­tail met whis­ky­saus

Perfecte start voor een etentje. De smaakmaker is de zelfgemaakte whiskysaus.

(227)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Perfecte start voor een etentje. De smaakmaker is de zelfgemaakte whiskysaus. 4 personen
3 227

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cocktailglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng voor de saus de whisky, mayonaise, ketchup en tabasco in een kom. Breng op smaak met peper en zout en zet apart tot gebruik.
  2. Snijd de tomaten in kwarten, doe in een kom en schep om met de rivierkreeftjes. Verdeel de rucola over de bodem van de glazen. Schep de rivierkreeftjes en tomaten erop. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de whiskysaus over de glazen en garneer met de bieslook.

variatietip:

Een nog chiquere cocktail? Gebruik dan Hollandse garnalen in plaats van rivierkreeftjes en cognac in plaats van whisky.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rivierkreeftjescocktail met whiskysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­vier­kreef­tjes­cock­tail met whis­ky­saus

1
1
  • 2 el whisky
  • 3 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl tabasco

Meng voor de saus de whisky, mayonaise, ketchup en tabasco in een kom. Breng op smaak met peper en zout en zet apart tot gebruik.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g rivierkreeftjes

Snijd de tomaten in kwarten, doe in een kom en schep om met de rivierkreeftjes.

3
3
  • 2 el bieslook

Snijd de bieslook fijn.

4
4
  • 40 g pittige rucola

Verdeel de rucola over de bodem van de glazen. Schep de rivierkreeftjes en tomaten erop.

5
5

Verdeel de whiskysaus over de glazen en garneer met de bieslook.

variatietip:

Een nog chiquere cocktail? Gebruik dan Hollandse garnalen in plaats van rivierkreeftjes en cognac in plaats van whisky.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.