Sin­ter­klaas-is-ja­rig ti­ra­mi­su

Hiervoor wil de Sint het warme Spanje wel verlaten!

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Hiervoor wil de Sint het warme Spanje wel verlaten! 6 personen
3 150

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de espresso met de brandy en laat afkoelen. Maal de mokkaboontjes in een keukenmachine fijn. Zet apart. Klop de mascarpone, ricotta en de suiker luchtig en schep de vanillevla en de yoghurt erdoor.
  2. Doop de helft van de pepernoten 1 voor 1 in de afgekoelde koffie tot ze zich volgezogen hebben. Verbrokkel ze boven een schaal en bedek hiermee de bodem.
  3. Bedek de pepernoten met de helft van het romige mengsel. Spreid met de achterkant van een lepel uit tot een gelijkmatige laag. Bestrooi met de helft van de fijngemalen mokkaboontjes.
  4. Herhaal de vorige stap met de overige ingrediënten zodat u verschillende lagen krijgt. Eindig met een laagje fijngemalen mokkaboontjes. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.

variatietip:

Geen pepernoten meer in huis? Je kunt ook bitterkoekjes gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Sinterklaas-is-jarig tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sin­ter­klaas-is-ja­rig ti­ra­mi­su

1
1
  • 125 ml espresso
  • 25 ml brandy

Zet de espresso. Meng de espresso met de brandy en laat afkoelen.

2
2
  • 50 g mokkaboontjes

Maal de mokkaboontjes in een keukenmachine fijn. Zet apart.

3
3
  • 100 g mascarpone
  • 100 g ricotta
  • 50 g suiker
  • 100 ml vanillevla
  • 120 ml Griekse yoghurt

Klop de mascarpone, ricotta en de suiker luchtig en schep de vanillevla en de yoghurt erdoor.

4
4
  • 200 g pepernoten

Doop de helft van de pepernoten 1 voor 1 in de afgekoelde koffie tot ze zich volgezogen hebben.

5
5

Verbrokkel ze boven een schaal en bedek hiermee de bodem.

6
6

Bedek de pepernoten met de helft van het romige mengsel. Spreid met de achterkant van een lepel uit tot een gelijkmatige laag.

7
7

Bestrooi met de helft van de fijngemalen mokkaboontjes.

8
8

Herhaal de vorige stap met de overige ingrediënten zodat je verschillende lagen krijgt.

9
9

Eindig met een laagje fijngemalen mokkaboontjes. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.

variatietip:

Geen pepernoten meer in huis? Je kunt ook bitterkoekjes gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.