Pom­poen­soep

Deze kruidige pompoensoep verwarmt je op koude dagen. Strooi er voor een pittige kick chorizokruimels over.

(778)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Deze kruidige pompoensoep verwarmt je op koude dagen. Strooi er voor een pittige kick chorizokruimels over. 6 personen
2 778

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg het spek, de ui, bleekselderij, knoflook en rozemarijn toe. Doe de deksel op de pan en bak alles onder af en toe roeren in 5 min. zacht.
  2. Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Doe de pompoen samen met de chilivlokken en paprikapoeder in de pan. Doe de deksel terug op de pan en bak het geheel nog 25 min. onder af en toe roeren, of tot de pompoen zacht en bijna gaar is. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken tot de pompoen helemaal gaar is.
  3. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en serveer met een streepje extra vierge olijfolie.

serveertip:

Als je deze hartverwarmende soep wilt aankleden, voeg dan een halve theelepel paprikapoeder toe of strooi er wat uitgebakken chorizokruimels over vlak voor serveren.

video

Pom­poen­soep ma­ken

Kookles - 02:27 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.130 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep

1
1
  • 2 rode uien
  • 8 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 2 plakjes magere gerookte spekreepjes
  • 5 takjes rozemarijn

Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg het spek, de ui, bleekselderij, knoflook en rozemarijn toe.

3
3

Doe de deksel op de pan en bak alles onder af en toe roeren in 5 min. zacht.

4
4
  • 1 pompoen

Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

5
5
  • ¼ tl chilivlokken
  • ¼ tl paprikapoeder

Doe de pompoen samen met de chilivlokken en paprikapoeder in de pan.

6
6

Doe de deksel terug op de pan en bak het geheel nog 25 min. onder af en toe roeren, of tot de pompoen zacht en bijna gaar is.

7
7
  • 1½ liter groentebouillon (van tablet)

Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken tot de pompoen helemaal gaar is.

8
8

Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

9
9
  • 4 tl olijfolie extra vierge

Verdeel de soep over kommen en serveer met een streepje extra vierge olijfolie.

serveertip:

Als je deze hartverwarmende soep wilt aankleden, voeg dan een halve theelepel paprikapoeder toe of strooi er wat uitgebakken chorizokruimels over vlak voor serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.