Tra­di­ti­o­ne­le ros­bief

In Amerika zetten ze graag een ‘sunday roast’ op tafel. Bijvoorbeeld deze grote rosbief met eigengemaakte kruidenkorst.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(231)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In Amerika zetten ze graag een ‘sunday roast’ op tafel. Bijvoorbeeld deze grote rosbief met eigengemaakte kruidenkorst. 6 personen
3 231

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  2. Maal ondertussen de kaneel en kruidnagels in een vijzel tot een poeder. Rasp de schil van de mandarijn en citroen boven de vijzel. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en voeg toe aan de vijzel. Voeg een flinke mespunt peper en zout toe aan de nootmuskaat. Schep alles goed om.
  3. Leg ondertussen de laurierblaadjes in het midden van een braadslee, leg het vlees erop en wrijf het vlees in met de mosterd. Strooi het kruidenmengsel uit de vijzel over het vlees en duw het aan. Druppel er olijfolie overheen. Bak het vlees ca. 50 min. in de oven, of tot het vlees mooi roze is vanbinnen.
  4. Neem de braadslee uit de oven en laat 10 min. rusten. Snijd in plakken.

combinatietip:

Serveer met aardappeltjes uit de oven en gesmoorde kool.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 29 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 180 mg
Tags
Ook te zien in

Traditionele rosbief

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tra­di­ti­o­ne­le ros­bief

1
1
  • 750 g rosbief

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels

Maal ondertussen de kaneel en kruidnagels in een vijzel tot een poeder.

3
3
  • 2 mandarijnen
  • 1 citroen

Rasp de schil van de mandarijn en citroen boven de vijzel.

4
4
  • 2 takjes rozemarijn

Hak de rozemarijnblaadjes fijn en voeg toe aan de vijzel.

5
5
  • 1 g nootmuskaat

Voeg een flinke mespunt peper en zout toe aan de nootmuskaat. Schep alles goed om.

6
6
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl grove mosterd

Leg ondertussen de laurierblaadjes in het midden van een braadslee, leg het vlees erop en wrijf het vlees in met de mosterd.

7
7
  • 1 el olijfolie

Strooi het kruidenmengsel uit de vijzel over het vlees en duw het aan. Druppel er olijfolie overheen.

8
8

Bak het vlees ca. 50 min. in de oven, of tot het vlees mooi roze is vanbinnen.

Tip: Houd je van doorbakken vlees, bak het dan iets langer. Draai het vlees halverwege de baktijd om.

9
9

Neem de braadslee uit de oven en laat 10 min. rusten. Snijd in plakken.

combinatietip:

Serveer met aardappeltjes uit de oven en gesmoorde kool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.