Zalm met ro­sé­saus en ri­sot­to

Zalm uit de oven met risotto en een saus van rosé en boter. Dat is écht net zo lekker als het klinkt.

(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zalm uit de oven met risotto en een saus van rosé en boter. Dat is écht net zo lekker als het klinkt. 4 personen
3 127

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • thermoskan
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in blokjes en snipper de sjalotten. Kook 2/3 van de wijn in ca. 20 min. tot 2 el. Klop de blokjes boter er 1 voor 1 door met een garde, van het vuur af. Bewaar tot gebruik in de thermoskan. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Verhit 3/4 van de olie in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de rest van de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snijd de kruiden fijn en meng door de risotto.
  3. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de zalm in 4 porties en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 12 min. in de oven. Verdeel de zalm over 4 borden en schenk de saus erover. Serveer met de risotto.

combinatietip:

Lekker met haricots verts of groente voor bij vis (schaal 400 g)

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 64 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.235 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met rosésaus en risotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met ro­sé­saus en ri­sot­to

1
1
  • 150 g boter
  • 2 sjalotten
  • 200 ml rosė wijnen

Snijd de boter in blokjes en snipper de sjalotten. Kook de wijn in ca. 20 min. tot 2 el.

2
2

Klop de blokjes boter er 1 voor 1 door met een garde, van het vuur af. Bewaar tot gebruik in de thermoskan.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 300 g risottorijst

Verhit de olie in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

5
5
  • 100 ml rosė wijnen
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

6
6
  • 1 pot verse kruiden voor bij vis

Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snijd de kruiden fijn en meng door de risotto.

7
7
  • 600 g zalmfilet
  • 1 el olijfolie

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de zalm in 4 porties en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olie.

8
8

Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 12 min. in de oven. Verdeel de zalm over 4 borden en schenk de saus erover. Serveer met de risotto.

combinatietip:

Lekker met haricots verts of groente voor bij vis (schaal 400 g)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.