Fran­se kaas­qui­che

Waarom 'ie zo heet? Vanwege de drie Franse kaasjes. Bon appétit!

  • hoofdgerecht
  • 10 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Waarom 'ie zo heet? Vanwege de drie Franse kaasjes. Bon appétit! 10 personen
3 100

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in blokjes. Zeef de bloem boven een kom. Voeg het zout en de blokjes boter toe en kneed met je vingertoppen tot kruimels. Voeg koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in verhoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal het deeg uit de koelkast, rol met de deegroller uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed de quichevorm hiermee.
  3. Snipper de ui. Verdeel de rozijnen en de ui over het deeg op de bodem van de vorm. Snijd de kazen in stukjes en leg op de bodem.
  4. Klop de eieren met de crème fraîche los, breng op smaak met peper en schenk over de kaas.
  5. Bak de quiche ca. 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauw.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Franse kaasquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se kaas­qui­che

1
  • 100 g koude boter

Snijd de boter in blokjes.

2
  • 200 g bloem
  • 1 mespunt zout

Zeef de bloem boven een kom. Voeg het zout en de blokjes boter toe en kneed met je vingertoppen tot kruimels.

3
  • 3 el kraanwater

Voeg koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in verhoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

5

Haal het deeg uit de koelkast, rol met de deegroller uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed de quichevorm hiermee.

6
  • 2 rode uien
  • 100 g rozijnen
  • 150 g roombrie
  • 250 g camembert
  • 150 g port salut

Snipper de ui. Verdeel de rozijnen en de ui over het deeg op de bodem van de vorm. Snijd de kazen in stukjes en leg op de bodem.

7
  • 2 eieren
  • 125 g crème fraîche

Klop de eieren met de crème fraîche los, breng op smaak met peper en schenk over de kaas.

8

Bak de quiche ca. 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauw. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.