Cran­ber­ry­bol­len met pe­can­no­ten

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 25 stuks
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan of ruime pan en keukenthermometer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de cranberry's en 3 el stroop in een kom. Meng de noten met de extra el bloem. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng 100 ml warme melk, de rest van de stroop en de gist in een kom. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje en voeg de rest van de melk, het gistmengsel, de kaneel, het ei en 1 mespunt zout toe. Roer glad met een garde.
  2. Schep de cranberry's en de noten luchtig door het beslag. Dek af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
  3. Verhit de olie in de pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doop steeds 2 eetlepels in de olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die in de olie zakken. Bak maximaal 4 oliebollen tegelijk. Keer ze met een schuimspaan zodra 1 zijde goudbruin is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.
video

Olie­bol­len bak­ken

Kookles - 04:48 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.