Pe­per­room­saus

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook zonder te kleuren op laag vuur 3 min. Voeg de fond toe en breng het geheel tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken.
  2. Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten hebben hun smaak afgegeven en worden niet meer gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog een 1/3 over is (125 ml). Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale saus. Dit duur ca. 15 min. 3 Maak ondertussen de peperkorrels fijn in de vijzel. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en warm nog 2 min. door. Lekker bij biefstuk, rollade of tartaar.
video

Room­saus ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.