Ana­nas­beig­nets

  • gebak
  • 10 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 10 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan of ruime pan en keukenthermometer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
  2. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Snijd de onderkant en kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd de ananas in de breedte in 10 gelijke plakken. Verwijder de harde kern met een mes.
  3. Haal de ananas door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en bestrooi met poedersuiker. Serveer warm, lauw of koud.
video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.