Cô­te de boeuf met pad­den­stoe­len­me­lan­ge

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 55 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Verwarm de oven voor op 125 ºC. Leg de plakjes ham in 2 rijen op een snijplank. Zorg dat de plakjes iets overlappen. Snijd de helft van de salieblaadjes in dunne reepjes en bestrooi de ham hiermee. Bestrijk rondom met de mosterd en leg de côte de boeuf aan de rand van de ham. Rol het vlees in de ham.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 min. Keer elke min. een kwartslag. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 45 min. medium. Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snijd ondertussen de paddenstoelen grof, bosui in ringetjes en de knoflook fijn. Verhit de boter in de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Bak de rest van de salie 30 sec. Voeg de paddenstoelen, bosui en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 6 min. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en leg op een schaal of bord. Verdeel de paddenstoelen erover.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Côte de boeuf met paddenstoelenmelange

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cô­te de boeuf met pad­den­stoe­len­me­lan­ge

1
1
  • 1 côte de boeuf

Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen in ca. 45 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 125 ºC.

3
3
  • 160 g serranoham

Leg de plakjes ham in 2 rijen op een snijplank. Zorg dat de plakjes iets overlappen.

4
4
  • 2 takjes salie

Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes en bestrooi de ham hiermee.

5
5
  • 3 el grove mosterd

Bestrijk rondom met de mosterd en leg de côte de boeuf aan de rand van de ham. Rol het vlees in de ham.

6
6
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 min. Keer elke min. een kwartslag. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal.

7
7

Bak in de oven in ca. 45 min. medium. Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

8
8
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 3 bosuien
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de paddenstoelen grof, bosui in ringetjes en de knoflook fijn.

9
9
  • 25 g boter
  • 2 takjes salie

Verhit de boter in de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Bak de salie 30 sec.

10
10

Voeg de paddenstoelen, bosui en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 6 min. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het mag wel kleuren, maar de knoflook mag niet te donker en dus te bitter worden.

11
11

Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en leg op een schaal of bord. Verdeel de paddenstoelen erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.