Ja­pan­se cô­te de boeuf

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. wachten
(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 6 personen
2 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn. Meng ⅔ van de sojasaus, ⅔ van de sesamolie, witte wijn, ⅔ van de gembersiroop en de knoflook. Wentel het vlees door de marinade en zet afgedekt 1 uur in de koelkast. Keer regelmatig. Meng de rest van de sojasaus, de rest van de sesamolie en de rest van de gembersiroop. Bewaar deze dip afgedekt tot gebruik.
  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Neem het vlees uit de marinade, maar gooi de marinade niet weg. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5-6 min. rondom bruin. Bestrijk met een beetje marinade en draai het vuur laag.
  3. Braad het vlees met de deksel schuin op de pan in ongeveer 30 min. medium. Houd je van rood vlees, dan braad je het ongeveer 25 min. Keer regelmatig en blijf bestrijken met de marinade. Als de bodem van de pan te donker kleurt, kun je een paar eetlepels water toevoegen. Neem het vlees uit de pan, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  4. Schil en rasp ondertussen de gember. Pers de citroen uit. Meng met de mayonaise en mierikswortel. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de mayonaise en sojadip.

bereidingstip:

Houd je van rood vlees, bak dan ca. 25 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 35 min. braden in de pan.

combinatietip:

Lekker met broccoli en fijngesneden bosui.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

bewaartip:

Je kunt het vlees een dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Keer regelmatig.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Japanse côte de boeuf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se cô­te de boeuf

1
1
  • 1 côte de boeuf
  • 2 tenen knoflook
  • 8 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el witte wijn
  • 2 el gembersiroop

Dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn. Meng de sojasaus, sesamolie, witte wijn, gembersiroop en de knoflook.

2
2

Wentel het vlees door de marinade en zet afgedekt 1 uur in de koelkast. Keer regelmatig.

3
3
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el gembersiroop

Meng de sojasaus, sesamolie en gembersiroop. Bewaar deze dip afgedekt tot gebruik.

4
4

Laat het vlees op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Neem het vlees uit de marinade, maar gooi de marinade niet weg.

5
5
  • 4 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5-6 min. rondom bruin. Bestrijk met een beetje marinade en draai het vuur laag.

6
6

Braad het vlees met de deksel schuin op de pan in ongeveer 30 min. medium.

7
7

Keer regelmatig en blijf bestrijken met de marinade. Als de bodem van de pan te donker kleurt, kun je een paar eetlepels water toevoegen.

8
8

Neem het vlees uit de pan, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

9
9
  • 2 cm verse gember
  • 1 citroen
  • 6 el mayonaise
  • 2 tl mierikswortel

Schil en rasp ondertussen de gember. Pers de citroen uit. Meng met de mayonaise en mierikswortel. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

10
10
  • 3 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.

11
11

Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de mayonaise en sojadip.

bereidingstip:

Houd je van rood vlees, bak dan ca. 25 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 35 min. braden in de pan.

combinatietip:

Lekker met broccoli en fijngesneden bosui.

bewaartip:

Je kunt het vlees een dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Keer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.