Ge­gril­de noord­zee­tong met re­mou­la­de­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Bestrijk de grillpan met 1 el olie en zet op het vuur. Bestrijk 1 vis met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Gril 5 min. Keer halverwege. Doe in de ovenschaal. Gril de andere vis op dezelfde manier. De grillpan is nog vet genoeg, dus hoef je niet opnieuw in te vetten. Lijkt de pan te droog, besprenkel dan met nog 1 el olie. Bak de vis in ca. 8 min. in de oven gaar.
  2. Meng ondertussen de citroenmayonaise met de crème fraÎche, mosterd, augurk, peterselie en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een beetje azijn uit het potje augurk. Serveer de vis met de remouladesaus en de partjes citroen.

Tip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

video

Vis gril­len

Instructievideo - 00:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.