Ge­gril­de cô­te de boeuf

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 55 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat het vlees op kamertemperatuur komen in ca. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 125 ºC. Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees rondom met ⅗ van de olie en gril het vlees 10 min. Keer regelmatig zodat er aan alle kanten een grillpatroon ontstaat. Doe het vlees in de ovenschaal en bak in de oven in ca. 30 min. medium. Houd je van rood vlees, bak dan ca. 25 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 35 min. in de oven staan. Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in plakken van ½ cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril de plakken 2 min. in de grillpan. Keer halverwege. Laat afkoelen. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof.
  4. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Meng de courgette met de noten, het basilicum en de rucola. Besprenkel met de azijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en serveer de groenten erbij.

bereidingstip:

Houd je van rood vlees, bak dan ca. 25 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 35 min. in de oven staan.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde côte de boeuf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de cô­te de boeuf

1
1
  • 1 côte de boeuf

Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat het vlees op kamertemperatuur komen in ca. 45 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 125 ºC.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees rondom met de olie en gril het vlees 10 min. Keer regelmatig zodat er aan alle kanten een grillpatroon ontstaat.

4
4

Doe het vlees in de ovenschaal en bak in de oven in ca. 30 min. medium.

5
5

Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

6
6
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in plakken van ½ cm en bestrijk met de olie.

7
7

Gril de plakken 2 min. in de grillpan. Keer halverwege. Laat afkoelen.

8
8
  • 30 g hazelnoten

Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof.

9
9
  • 4 takjes basilicum
  • 40 g pittige rucola

Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Meng de courgette met de noten, het basilicum en de rucola.

10
10
  • 2 el balsamicoazijn gerijpt op hout
  • 3 el Italiaanse olijfolie extra vierge

Besprenkel met de azijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

11
11

Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en serveer de groenten erbij.

bereidingstip:

Houd je van rood vlees, bak dan ca. 25 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 35 min. in de oven staan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.