Oos­ter­se sa­la­de met fijn­ge­hak­te tofu

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 44

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil komkokker en snijd in kleine blokjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Boen limoen schoon en rasp schil eraf. Pers limoen uit. Hak korander fijn. Klop in kom 1 eetlepel limoensap en helft van roerbakolie met zout en peper tot dressing. Schep sla erdoor en verdeel over twee diepe borden. Verhit rest van olie in wok. Fruit currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Schep fijgehakte tofu erdoor en bak al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig. Breng op smaak met sojasaus en limoensap. Haal van vuur en schep geraspte limoenschil, komkokker, bosui en koriander erdoor. Schep tofusalade op sla. Serveer met gebakken mie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse salade met fijngehakte tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se sa­la­de met fijn­ge­hak­te tofu

1
1
  • ½ komkommer
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen

Schil komkokker en snijd in kleine blokjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Boen limoen schoon en rasp schil eraf. Pers limoen uit.

2
2
  • 1 zakje koriander
  • 4 el roerbakolie
  • 1 zakje gemengde eikenbladsla

Hak korander fijn. Klop in kom 1 eetlepel limoensap en helft van roerbakolie met zout en peper tot dressing. Schep sla erdoor en verdeel over twee diepe borden.

3
3
  • 2 tl Thaise rode currypasta
  • 200 g tofu
  • 2 el Japanse sojasaus

Verhit rest van olie in wok. Fruit currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Schep fijgehakte tofu erdoor en bak al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig. Breng op smaak met sojasaus en limoensap.

4
4

Haal van vuur en schep geraspte limoenschil, komkokker, bosui en koriander erdoor. Schep tofusalade op sla. Serveer met gebakken mie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.