Piz­za to­nijn en kap­per­tjes

10 Minuten en dan heb je deze pizza in de oven staan. Met pesto en mozzarella. Kan het Italiaanser?

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 10 Minuten en dan heb je deze pizza in de oven staan. Met pesto en mozzarella. Kan het Italiaanser? 2 personen
3 166

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de mozzarella in plakken en de rode ui in halve ringen. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Leg de pizza-bodems op bakplaten of roosters. Bestrijk met de pesto en verdeel de mozzarella, tonijn en ui erover. Strooi de kappertjes, peper en zout erover.
  3. Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Leg ze op de borden en verdeel de rucola erover. Besprenkel met de olie.

variatietip:

Liever zonder vis? Vervang de tonijn door gebakken spinazie of paddenstoelen.

serveertip:

De rest van de rucola kun je gebruiken om een pastagerecht mee te garneren.

bewaartip:

Beleg de pizza's 2-3 uur van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast.

video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.165 kcal
  • eiwit 61 g
  • koolhydraten 101 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 2.660 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pizza tonijn en kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za to­nijn en kap­per­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Pizzadeeg maken

Instructievideo

02:19 min.

2
2
  • 125 g mozzarella
  • 1 rode ui
  • 320 g tonijn in olie

Snijd de mozzarella in plakken en de rode ui in halve ringen. Laat de tonijn uitlekken.

3
3
  • 2 steenoven pizzabodems
  • 90 g pesto rosso

Leg de pizza-bodems op bakplaten of roosters. Bestrijk met de pesto en verdeel de mozzarella, tonijn en ui erover.

4
4
  • 1 el kappertjes

Strooi de kappertjes, peper en zout erover.

5
5
  • 38 g rucola
  • 3 el olijfolie extra vierge

Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Leg ze op de borden en verdeel de rucola erover. Besprenkel met de olie.

variatietip:

Liever zonder vis? Vervang de tonijn door gebakken spinazie of paddenstoelen.

serveertip:

De rest van de rucola kun je gebruiken om een pastagerecht mee te garneren.

bewaartip:

Beleg de pizza's 2-3 uur van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.