Ba­naan-ka­ra­mel­taart

Zoet, rijk en romig met banaan, karamel, slagroom en chocolade. Pure verwennerij!

  • gebak
  • 12 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(510)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Zoet, rijk en romig met banaan, karamel, slagroom en chocolade. Pure verwennerij! 12 personen
3 510

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • taartvorm met geribbelde rand (Ø 22cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels. Schep de kruimels in de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Verdeel de chocolade gelijkmatig over de bodem. Zet 30 min. afgedekt in de koelkast.
  2. Week de gelatine 5 min. in een kom koud water. Doe de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot goudbruin. Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel de crème fraiche erdoor. Zet het vuur uit als de karamel de juiste kleur heeft. Roer 4 el van het slagroommengsel voorzichtig door de karamel. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de karamel. Meng 3/4 van de karamel voorzichtig door de rest van het slagroommengsel.
  3. Pel de bananen, snijd ze in plakjes van 1 cm en verdeel over de taartbodem. Schep de karamelslagroom erop en verdeel gelijkmatig met een spatel. Schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op en laat de taart minimaal 180 min. opstijven in de koelkast.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Banaan-karameltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­naan-ka­ra­mel­taart

1
1
  • 250 g digestive koekjes

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine.

2
2
  • 100 g boter

Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels.

3
3

Schep de kruimels in de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

4
4
  • 100 g chocolade extra puur 72%

Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie.

Tip: Au bain-marie: doe de chocolade in een kleine pan en hang deze in een grotere pan met kokend water. Zorg dat de bovenste pan het water niet raakt. Laat de chocolade smelten.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

5
5

Verdeel de chocolade gelijkmatig over de bodem. Zet 30 min. afgedekt in de koelkast.

6
6
  • 3 bladen gelatine

Week de gelatine 5 min. in een kom koud water.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

7
7
  • 100 g fijne kristalsuiker

Doe de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot goudbruin.

Karamelliseren

Instructievideo

01:36 min.

8
8
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml crème fraîche

Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel de crème fraiche erdoor.

9
9

Zet het vuur uit als de karamel de juiste kleur heeft. Roer 4 el van het slagroommengsel voorzichtig door de karamel.

10
10

Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de karamel.

11
11

Meng 3/4 van de karamel voorzichtig door de rest van het slagroommengsel.

12
12
  • 3 bananen

Pel de bananen, snijd ze in plakjes van 1 cm en verdeel over de taartbodem.

13
13

Schep de karamelslagroom erop en verdeel gelijkmatig met een spatel.

14
14

Schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.