Kof­fie­tri­fles

Echt Engels, dit nagerecht met verschillende lagen. De ingrediënten: cake, koffie, chocolade en gemberroom.

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Echt Engels, dit nagerecht met verschillende lagen. De ingrediënten: cake, koffie, chocolade en gemberroom. 4 personen
3 161

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom stijf met de siroop uit de pot stemgember (2 el voor 4 porties). Snijd de bolletjes stemgember fijn. Meng de bolletjes stemgember samen met de kaneel door de room.
  2. Snijd de cake in de breedte in 4 plakken. Steek met een whiskyglas rondjes uit de plakken cake en leg per wiskyglas 1 plak cake op de bodem. Verdeel de koffie over de glazen en schep de gemberroom erop.
  3. Verkruimel de overgebleven stukken cake. Strooi de cakekruimels en schaaf de chocolade over de trifles.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in

Koffietrifles

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kof­fie­tri­fles

1
1
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom stijf met de siroop uit de pot stemgember (2 el voor 4 porties).

2
2
  • 3 bolletjes stemgember op siroop

Snijd de bolletjes stemgember fijn.

3
3
  • ½ el gemalen kaneel

Meng de bolletjes stemgember samen met de kaneel door de room.

4
4
  • 175 g roombotercake

Snijd de cake in de breedte in 4 plakken. Steek met een whiskyglas rondjes uit de plakken cake en leg per wiskyglas 1 plak cake op de bodem.

5
5
  • 200 ml sterke koffie

Verdeel de koffie over de glazen en schep de gemberroom erop.

6
6
  • 25 g pure chocolade

Verkruimel de overgebleven stukken cake. Strooi de cakekruimels en schaaf de chocolade over de trifles.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.