Kip met ana­nas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, satéprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot gebruik. Snijd ondertussen de kipfilets in de lengte in vieren. Meng in een schaal het paprikapoeder met 3 el olie, peper en zout. Voeg de kip toe en laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Verwijder ondertussen de harde kern van de ananas, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de kiwi's in kleine blokjes en doe bij de ananas. Meng de chilisaus erdoor.
  3. Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit 1 el olie in een wok en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. Schuif de rijst naar de zijkanten van de wok, zodat er in het midden ruimte ontstaat. Doe daar de rest van de olie in en breek de eieren erin. Laat de eieren al roerend stollen en schep de rijst erdoor.
  4. Verhit de grillpan. Rijg elk stuk kip aan een satéprikker en gril in 6 min. rondom goudbruin en gaar. Kook de sugarsnaps 3 min. in ruim kokend water. Serveer de kip met de salsa, sugarsnaps en gebakken rijst.

Tip:

De rest van de ananas is lekker in een cheesecake. Kijk op ah.nl/allerhande.

video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.