Sa­la­de ni­çoi­se

Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn.

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn. 4 personen
2 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.
  2. Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.
  3. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om.
  4. Snijd de eieren in parten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.
video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Salade niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de ni­çoi­se

1
1
  • 600 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 3 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3

Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.

4
4
  • 2 tl dijonmosterd
  • 4 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn

Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing.

5
5

Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.

6
6
  • 150 g haricots verts

Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water.

7
7
  • 250 g cherrytomaten
  • 240 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 100 g botersla

Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om. Snijd de eieren in parten.

8
8
  • 386 g tonijnmoot in water

Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.