Fris­se ci­truschee­se­ca­ke

Een frisse citruscheesecake is de perfecte afsluiting voor een zomerdiner onder de parasol. Ruik je de citroenen al?

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(248)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Een frisse citruscheesecake is de perfecte afsluiting voor een zomerdiner onder de parasol. Ruik je de citroenen al? 10 personen
3 248

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, en vet de rest in met boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koek. Verdeel mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel en bak ca. 10 min. in de oven. Haal eruit en verlaag de oventemperatuur tot 150 ºC.
  2. Boen de citroen en limoen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen, de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en sap voorzichtig met de mascarpone en basterdsuiker tot een egale massa. Splits de eieren, klop de eidooiers met een garde door de massa en schep om met de uitgelekte mandarijnpartjes.
  3. Verdeel de vulling over de bodem. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Bestrijk vlak voor serveren met de lemon curd.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frisse citruscheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se ci­truschee­se­ca­ke

1
1
  • 2 g boter

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, en vet de rest in met boter.

2
2
  • 250 g digestive koekjes
  • 100 g boter

Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koek.

3
3

Verdeel mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel en bak ca. 10 min. in de oven.

4
4
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen

Haal eruit en verlaag de oventemperatuur tot 150 ºC. Boen de citroen en limoen schoon.

5
5

Rasp de gele schil van de citroenen, de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.

6
6
  • 750 g mascarpone
  • 200 g witte basterdsuiker

Meng het rasp en sap voorzichtig met de mascarpone en basterdsuiker tot een egale massa.

7
7
  • 2 eieren
  • 624 g mandarijnpartjes op lichte siroop

Splits de eieren, klop de eidooiers met een garde door de massa en schep om met de uitgelekte mandarijnpartjes.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

8
8

Verdeel de vulling over de bodem. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven.

9
9

Laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

10
10
  • 4 el lemon curd

Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Bestrijk vlak voor serveren met de lemon curd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.