Rib­kar­bo­na­de met ci­troen­ri­cot­ta

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de karbonades op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp met 2 el sap, peper en zout door de ricotta. Vet de ovenschaal in met de olie.
  2. Leg de karbonades in de schaal en verdeel het ricottamengsel erover. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en peterselie. Bestrooi de karbonades ermee. Zet de karbonades ca. 20 min. in de oven. Lekker met ovenfrites of pasta en sperziebonen.

Tip:

De rest van de peterselie is lekker in een kikkererwten-tonijnsalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.