Ge­bak­ken ka­bel­jauw met sja­lot­ten-cran­ber­ry­com­po­te

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
4 35

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen twee grote aardappelen schoon onder stromend water en snijd in lengte in plakken van ca. 1/2 cm dik. Kook in pan met weinig water en zout aardappelplakken ca. 5 minuten half gaar. Pel sjalotten en snijd in 8 partjes. Verhit in pan 1 eetlepel olie en bak sjalot in 3 minuten bruin. Voeg 1/2 dl water toe en laat sjalotte afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes smoren. Roer cranberry compote en balsamicoazijn erdoor en verwarm op ca. 2 minuten op laag vuur. Breng compote op smaak met zout en peper. Verwarm grillpan of droge koekenpan tot gloeiend heet. Bestrijk aardappelplakken dun met ca. 1 eetlepel olie en rooster in grillpan in ca. 8 minuten mooi bruin en beetgaar, halverwege keren. Snijd kabeljauwhaasje in twee gelijke stukken en wrijf in met zout en peper en wentel door bloem. Verhit in koekenpan rest van olie. Bak kabeljauw in ca. 6 minuten gaar, keer halverwege voorzichtig. Leg plakken geroosterde aardappel dakpansgewijs op twee borden. Leg kabeljauw erop. Schep sjalotte-cranberrycompote ernaast. Serveer met komkommersalade met kappertjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken kabeljauw met sjalotten-cranberrycompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met sja­lot­ten-cran­ber­ry­com­po­te

1
1
  • 2 aardappelen

Boen twee grote aardappelen schoon onder stromend water en snijd in lengte in plakken van ca. 1/2 cm dik. Kook in pan met weinig water en zout aardappelplakken ca. 5 minuten half gaar.

2
2
  • 4 sjalotten
  • 4 el olijfolie

Pel sjalotten en snijd in 8 partjes. Verhit in pan 1 eetlepel olie en bak sjalot in 3 minuten bruin. Voeg 1/2 dl water toe en laat sjalotte afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes smoren.

3
3
  • 4 el cranberrycompote
  • 2 tl balsamicoazijn

Roer cranberry compote en balsamicoazijn erdoor en verwarm op ca. 2 minuten op laag vuur. Breng compote op smaak met zout en peper.

4
4

Verwarm grillpan of droge koekenpan tot gloeiend heet. Bestrijk aardappelplakken dun met ca. 1 eetlepel olie en rooster in grillpan in ca. 8 minuten mooi bruin en beetgaar, halverwege keren.

5
5
  • 200 g kabeljauwhaas

Snijd kabeljauwhaasje in twee gelijke stukken en wrijf in met zout en peper en wentel door bloem. Verhit in koekenpan rest van olie. Bak kabeljauw in ca. 6 minuten gaar, keer halverwege voorzichtig.

6
6

Leg plakken geroosterde aardappel dakpansgewijs op twee borden. Leg kabeljauw erop. Schep sjalotte-cranberrycompote ernaast. Serveer met komkommersalade met kappertjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.