Piz­za zalm en spi­na­zie

De bodems zijn kant-en-klaar. Alleen kwestie van vullen dus. Nog even de oven in... Heerlijk!

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De bodems zijn kant-en-klaar. Alleen kwestie van vullen dus. Nog even de oven in... Heerlijk! 2 personen
3 96

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de pizzabodems op bakplaten of roosters. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus. Rasp de kaas. Verdeel de mascarpone erover en bestrooi met de kaas. Snijd de zalm in stukjes en verdeel samen met de spinaziedeelblokjes over de pizza's. Bestrooi met peper en zout. Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

De rest van de tomatensaus, mascarpone en spinazie kun je gebruiken in een pastasaus.

video

Piz­za ver­sie­ren

Allerhande kids - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 985 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 109 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 2.585 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pizza zalm en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za zalm en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Pizzadeeg maken

Instructievideo

02:19 min.

2
2
  • 2 steenoven pizzabodems

Leg de pizzabodems op bakplaten of roosters.

3
3
  • 175 g tomatensaus
  • 25 g Parmezaanse kaas

Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus. Rasp de kaas.

4
4
  • 125 g mascarpone

Verdeel de mascarpone erover en bestrooi met de kaas.

5
5
  • 100 g gerookte zalm
  • 225 g spinazie

Snijd de zalm in stukjes en verdeel samen met de spinaziedeelblokjes over de pizza's. Bestrooi met peper en zout.

6
6

Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

De rest van de tomatensaus, mascarpone en spinazie kun je gebruiken in een pastasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.