Kaaspie met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui

Deze verrukkelijke kaaspie is extra genieten op een herfstige dag.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 895 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze verrukkelijke kaaspie is extra genieten op een herfstige dag. 4 personen
3 104

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (22 x 22 cm)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min.
  2. Voeg de ui en suiker toe en bak op middelhoog vuur 20 min. tot de ui gekaramelliseerd is. Schep regelmatig om.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC en meng de cheddar met de crème fraîche.
  4. Bekleed de ovenschaal met 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de ui over de bodem van de schaal. Schep het kaasmengsel erop en verkruimel de Blue Stilton erover.
  5. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met de deegroller uit tot een rechthoekige lap. Dek de schaal af met het bladerdeeg en druk de randen met een vork aan. Maak met een mes 4 inkepingen, klop het ei los en bestrijk met het ei.
  6. Bak ca. 25 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 66 g
    waarvan verzadigd 44 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kaaspie met gekaramelliseerde ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaaspie met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui

1
  • 1 teen knoflook
  • 600 g rode uien
  • 50 g boter

Snijd de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min.

2
  • 2 el bruine basterdsuiker

Voeg de ui en suiker toe en bak op middelhoog vuur 20 min. tot de ui gekaramelliseerd is. Schep regelmatig om.

3
  • 150 g Cheddar Tophat 48+
  • 125 g crème fraîche

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC en meng de cheddar met de crème fraîche.

4
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg

Bekleed de ovenschaal met 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

5
  • 130 g Blue Stilton

Verdeel de ui over de bodem van de schaal. Schep het kaasmengsel erop en verkruimel de Blue Stilton erover.

6
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg

Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met de deegroller uit tot een rechthoekige lap.

7
  • 1 ei

Dek de schaal af met het bladerdeeg en druk de randen met een vork aan. Maak met een mes 4 inkepingen, klop het ei los en bestrijk met het ei.

8

Bak ca. 25 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.