Su­ri­naam­se pas­tei

Royaal gevuld met aardappel, kip en erwten.

(272)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht Royaal gevuld met aardappel, kip en erwten. 4 personen
3 272

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Kook 3 min. in water met zout.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kip, bouillonblokjes en kerriepoeder toe en bak 3 min. Voeg de tuinerwten en aardappel toe. Schep om en neem van het vuur.
  4. Halveer het deeg in de breedte. Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen van 28 cm. Vet de schaal in. Bekleed de schaal met 1 lap deeg. Verdeel de vulling erover. Dek af met de andere lap. Druk de randen aan met een vork. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Maak met een mes inkepingen in het deeg zodat de vulling minder vochtig en het deeg knapperig wordt. Bak ca. 25 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met sambalboontjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Surinaamse pastei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­ri­naam­se pas­tei

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 400 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Kook 3 min. in water met zout.

3
3
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

5
5
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 bouillontabletten

Voeg de kip, bouillonblokjes en kerriepoeder toe en bak 3 min.

6
6
  • 200 g tuinerwten

Voeg de tuinerwten en aardappel toe. Schep om en neem van het vuur.

7
7
  • 1 blik super croissantdeeg

Halveer het deeg in de breedte. Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen van 28 cm.

8
8
  • 2 el zonnebloemolie

Vet de schaal in. Bekleed de schaal met 1 lap deeg.

9
9

Verdeel de vulling erover. Dek af met de andere lap. Druk de randen aan met een vork.

10
10

Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Maak met een mes inkepingen in het deeg zodat de vulling minder vochtig en het deeg knapperig wordt.

11
11

Bak ca. 25 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met sambalboontjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.