Ra­ta­touil­le-oven­stamp­pot

Stamppot of ratatouille? Kiezen hoeft niet met deze combi uit de oven.

(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Stamppot of ratatouille? Kiezen hoeft niet met deze combi uit de oven. 6 personen
3 173

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 bakplaten
  • ovenschaal (25 x 35 cm)
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de aardappelen, snijd in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de knoflook en oregano over de aardappelen en besprenkel met olie. Bak de aardappelen ca. 50 min. in de oven.
  2. Snijd de kipsaucijzen in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Snijd de puntpaprika's in lange repen. Snijd de sjalotten in parten. Halveer de tomaten. Verdeel de courgette, aubergine, paprika, sjalot en tomaat over een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kipsaucijzen ertussen. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie. Zet de groenten na ca. 25 min. boven de aardappelen in de oven. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en bak de groenten en aardappelen nog ca. 25 min.
  3. Neem de aardappelen uit de oven en doe in de ovenschaal. Stamp heel grof met de pureestamper. Schep de groenten en het vlees erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de kaas. Zet nog ca. 10 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met broccoli-peultjessalade.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 395 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Ratatouille-ovenstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le-oven­stamp­pot

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 2 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie

Verdeel de knoflook en oregano over de aardappelen en besprenkel met olie. Bak de aardappelen ca. 50 min. in de oven.

5
5
  • 4 kipsaucijzen

Snijd de kipsaucijzen in stukjes van 3 cm.

6
6
  • 1 courgette
  • 1 aubergine

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken.

7
7
  • 2 puntpaprika's
  • 4 sjalotten
  • 6 tastytomtomaten

Snijd de puntpaprika's in lange repen. Snijd de sjalotten in parten. Halveer de tomaten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

8
8

Verdeel de courgette, aubergine, paprika, sjalot en tomaat over een 2e met bakpapier beklede bakplaat.

9
9
  • 3 el olijfolie

Leg de kipsaucijzen ertussen. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie.

10
10

Zet de groenten na ca. 25 min. boven de aardappelen in de oven. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en bak de groenten en aardappelen nog ca. 25 min.

11
11

Neem de aardappelen uit de oven en doe in de ovenschaal. Stamp heel grof met de pureestamper.

12
12
  • 100 g Cheddar Tophat

Schep de groenten en het vlees erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de kaas. Zet nog ca. 10 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met broccoli-peultjessalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.