Ri­ga­to­ni met spi­na­zie, ven­kel en kaas

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 820 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 6 personen
3 158

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, ovenschaal ca. 25 x 35 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ondertussen de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met 3 el olie. Rooster ca. 20 min. in de oven.
  2. Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak op laag vuur 5 min. (roux). Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Voeg, als de saus gebonden is, de Gorgonzola toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. zachtjes koken.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe, samen met 1 teen knoflook en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de venkel en spinazie door de pasta. Meng de kaassaus erdoor en schep alles in de ovenschaal.
  4. Meng de kruiden en de rest van de knoflook door de ricotta en voeg peper en zout toe. Verdeel over de pasta en zet ca. 15 min. in de oven.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht 1 uur van tevoren bereiden t/m stap 3. Bewaar afgedekt buiten de koelkast. Volg vlak voor serveren stap 4 en verwarm 20-25 min. in de oven op 180 ºC.

combinatietip:

Lekker met Italiaanse witlof met rucola (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.