Pe­per­no­ten

Waag het niet om met dit snoepgoed te gaan strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.

  • gebak
  • 10 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(232)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Waag het niet om met dit snoepgoed te gaan strooien, daar zijn ze veel te lekker voor. 10 personen
2 232

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, het gemberpoeder en het zout door. Snijd de boter in blokjes. Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.
video

Pe­per­no­ten ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pepernoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­per­no­ten

1
1
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kardemom
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 mespunt zout

Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, het gemberpoeder en het zout door.

2
2
  • 200 g Zeeuwse keukenstroop
  • 100 g koude boter

Snijd de boter in blokjes. Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

4
4

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.

5
5

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.