Pie­ten­koek­jes

  • nagerecht
  • 20 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 20 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem, suiker en een mespunt zout in een kom en snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen snel tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 3/4 cm dik. Steek er met een kartonnen bekertje rondjes uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat uit de oven in 20 min. afkoelen.
  3. Roer het citroensap met de poedersuiker in een kom tot een glad glazuur. Rol de marsepein uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd 20 pietenhoofdjes. Plak deze met het glazuur op de koekjes.
video

Mar­se­pein ma­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.